• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

BODY BALANCE Steroid Sipariş

BODY BALANCE Steroid Sipariş

Karnitin, beta oksidasyon sürecinde BODY BALANCE Steroid Sipariş uzun zincirli yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasında anahtar rol oynayan amino asit benzeri bir bileşiktir.


L-karnitin, uzun zincirli yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasını ve mitokondride oksidasyonun başlamasını hızlandırarak yağ metabolizmasını kolaylaştıran bir moleküldür.


L-karnitin işlevi başka herhangi bir molekül tarafından yerine getirilemese ve l-karnitine alternatif yok gibi görünse de, vücut bu molekülü yeterli düzeyde üretebildiği için karnitin diyetin önemli bir parçası değildir.

Ancak bazı genetik bozukluklarda ve yetersiz protein alımında bu molekülün lizin ve metiyonin amino asitlerinden biyosentezi yeterli olmamaktadır. Bu gibi durumlarda harici karnitin desteği önerilir.


Erken doğmuş bebeklere karnitin desteği verilmesi BODY BALANCE Steroid Sipariş özellikle önemlidir. Yağ asidi oksidasyonunda oynadığı rol nedeniyle karnitin türevi takviyeler sıklıkla yağ yakma amaçlı kullanılmaktadır.


Hayvansal kaynaklı yiyecekler de önemli miktarda l-karnitin içerir.


Örneğin, bir porsiyon peynir, tavuk veya balık 3-4 mg l-karnitin içerirken, bir porsiyon biftek 80 mg'dan fazla l-karnitin içerir.


Piyasada genellikle 3 çeşit karnitin yaygındır:


L-karnitin, asetil-1-karnitin ve propiyonil-l-karnitin

Asetil-l-karnitinin% 72,3'ü L-karnitin içerirken, propiyonil-l-karnitindeki L-karnitinin oranı% 68,8'dir.

Asetil-l-karnitin ve propiyonil-l-karnitin alırken vücut, asetil ve propiyonil gruplarını L-karnitinden etkili bir şekilde ayırabilir.

Karnitinin güvenilirliğinin değerlendirildiği klinik çalışmalarda net L-karnitin alım miktarı hesaplanmış ve değerlendirmeler bu temelde yapılmıştır.


Deneylerde, karnitin alımı ağızdan gerçekleşti. Karnitinin BODY BALANCE Steroid Sipariş güvenilirliğini ölçmek için çeşitli hastalıkları olan kişiler üzerinde birçok deney yapılmıştır.


Bu deneylerin bazılarında aşağıdaki dozajların güvenliği ölçülmüştür:


6000 mg / gün (Iliceto ve diğerleri, 1995)


100 mg / kg / gün (Van Oudheusden ve Scholte, 2002)


100 mg / kg / gün (Ellaway ve diğerleri, 1999)


4000 mg / gün (Benvenga ve diğerleri, 2001)


3000 mg / gün (Iyer ve diğerleri, 1999)


3000 mg / gün (Loster ve diğerleri, 1999)


2732 mg / gün (Lenzi ve diğerleri, 2004)


2196 mg / gün (Brooks ve diğerleri, 1998)


2196 mg / gün (Turpeinen ve diğerleri, 2000)


50 mg ALCAR / gün (Torrioli ve diğerleri, 1999)


2064 mg / gün (Dal Lago ve diğerleri, 1999)


Bu deneylerin hiçbirinde, karnitin alımında istatistiksel olarak anlamlı kabul edilebilecek bir yan etkiye rastlanmadı.


Deneyler sonucunda gözlenen olumsuz sonuçlardan çarpıcı olanı, yüksek dozda alımlarda vücuttan veya idrardan gelen nahoş balık kokusu. (Bunun sebebinin L-karnitin içeriğindeki trimetilamin olabileceği düşünülmektedir)

Bununla birlikte, 2000 mg'lık günlük dozun üzerindeki yukarıdaki deneysel çalışmalarda, deney grubunun küçük boyutu nedeniyle kesin bir güvenilirlik yargısına varmak BODY BALANCE Steroid Sipariş için yeterli kanıt yoktur. Ayrıca hasta bireyler üzerinde bu deneylerin yapılmasının sağlıklı bireylerde aynı sonuçların alınacağını garanti etmediği düşünülebilir. Ancak deneylerde yer alan bireylerin çok farklı ve çeşitli / bağımsız hastalıklara sahip olması ve l-karnitin alımının güvenli olması, aynı sonucun sağlıklı bireyler için de geçerli olduğunu ortaya koymaktadır. Günümüzde karnitin takviyesinin yağ yakımı ve vücudun enerji dengesi üzerindeki olumlu etkilerini desteklemek için birçok çalışma yapılmaktadır. Bu konuda artan araştırmalara paralel olarak karnitinin besin takviyesi olarak kullanımı yaygınlaşmaktadır.


Özetle, kilo vermeyi ve sporcu beslenmeyi destekleyen diyet takviyeleri arasında karnitin popülaritesi artmaktadır. Karnitinin yağ yakımı ve enerji dengesi üzerindeki etkisini inceleyen birçok klinik çalışma yapılmıştır.


Araştırmalar sonucunda günde 2000 mg'a kadar uzun süreli l-karnitin alımının güvenli olduğuna dair önemli göstergeler bulundu. Günde 2000 mg'ın üzerindeki L-karnitin alımlarında BODY BALANCE Steroid Sipariş herhangi bir yan etki gözlenmemiş olsa da, bugüne kadar yapılan çalışmaların sayısı 2000 mg'ın üzerindeki uzun süreli karnitin alımının güvenli olduğu sonucuna varmak için yeterli değildir.