• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

İRON PHARMA Steroid Sipariş

İRON PHARMA Steroid Sipariş

Aktif Dinlenme: Yaralanma sonrası tamamen dinlenmeye gerek yoktur. Yaralanan bölge dinlenmeli, bu bölgeye ağırlık verilmemeli, ancak vücudun geri kalanı aktif kas egzersizleri ve kondisyonlama ile çalıştırılmalıdır.

Alçıya alınan atlet, vücudun diğer bölümleri için İRON PHARMA Steroid Sipariş aktif kas egzersizleri yapabilir ve durumunu koruyabilir. Bisiklet egzersizi yapılabilir. Sıva içindeki vücut kısmı yüksekte tutulmalı ve kaslara statik egzersizler yapılmalıdır. Hareketsiz kasta ağrı, uyuşma veya soğukluk hissedilirse, alçının yeniden ayarlanması gerekebileceğinden bir doktora danışılmalıdır.


Soğuk Uygulama (Crypterapi)

Soğuk uygulama, akut yumuşak doku yaralanmalarının tedavisinde önemli bir yere sahiptir ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Amacı kanamayı ve şişmeyi kontrol etmek ve en aza indirmektir. Ağrı kesici ve aşırı yaralanmalarda da kullanılır.

Etkili olabilmesi için derin dokulara nüfuz etmesi gerekir. İRON PHARMA Steroid Sipariş Yaralı bölge ne kadar genişse, soğuk uygulama süresi o kadar uzun olmalıdır. Soğuk uygulamada yerel soğuk yaralanması riski vardır, bu nedenle yaralı bölgedeki deri korunmalıdır. Deri ile buz torbası arasına bandaj veya mendil vb. Konulabilir.

Soğuk uygulamanın temel etkisi kan damarlarının vazokonstriksiyonu ve bölgeye olan akışın azalmasıdır. Aynı zamanda yerel bir analjezik etkiye sahiptir. Bununla birlikte, ağrı giderici etkisi, daha ciddi bir yaralanmayı maskeleyebileceğinden, akut fazda hemen aktiviteye dönüşü teşvik etmemelidir. Spor aktivitelerine erken dönmek, yaralanmanın artmasına neden olarak iyileşmeyi geciktirebilir.


Spor yaralanmalarında aşağıdaki nedenlerle soğuk uygulama faydalıdır:

Sporcu yaralanma şikayetlerinde iyileşme hissediyor

Tedavi daha kolay uygulanır ve iyi tolere edilir

• Kontrendike olduğu birkaç durum vardır

• Ucuz bir yöntemdir


Soğuk uygulamanın etkileri

• Ağrı azalması ve buna eşlik eden kas spazmı çevre dokulardaki kan akışını azaltmaz ve etkilenmemiş dokulara zarar vermez.

• Kan damarlarının kasılması kan akışını ve dolayısıyla kan akışını azaltır. Yaralı bölgedeki minimum kan akışı iyileşme sürecini kısaltır

Kılcal kan akışı azalır ve şişlik en aza indirilir.

• Dokudaki metabolizmanın azalması nedeniyle bölgesel oksijen eksikliğinden kaynaklanan daha fazla doku hasarı riskini azaltır.


Buz Masajı: Önce lokal kan damarlarının kasılmasını arttırır, ardından refleks genişlemeye bağlı olarak damarların genişlemesine neden olarak kan akışını arttırır. Yaralanmaların tedavisi ve rehabilitasyonunda kullanılır. Sıcak-soğuk uygulaması ile etkisi arttırılır.


Sıcak Uygulama Terapisi (termoterapi): Sıcak uygulama, vücudun yaralanmaya veya aşırı kullanıma karşı savunma mekanizması olan iltihapta oluşan ağrının azaltılmasında faydalıdır. Aşırı kullanım veya travma sonucu oluşan kas ve bağ yaralanmaları sonrası akut dönemde soğuk uygulama ve sargı ile şişlik ve kanama önlenir. İlk 48 saatten sonra kanama riski yoktur ve bu süre içinde sıcak uygulama kan dolaşımını artırarak iyileşme sürecini hızlandırır.

Sıcak uygulamanın en önemli etkisi kolajen lifler üzerinedir. Tendon,% 90 kolajen liflerden ve% 10 elastik liflerden oluşur. Kolajen liflerinin yapışkan ve elastik özellikleri vardır, bu nedenle bir tendon ne kadar hızlı yüklenirse, o kadar sert (daha az elastik) ve daha az gerilebilir hale gelir. Sıcak uygulama elastikiyet ve plastisiteyi artırır, uygulama sonrası kolajen lifler daha gerilebilir hale gelir ve kas spazmı azalır. Bu, yaralanma riskini azaltır.

Aşırı ısınma yaralanmalarının önlenmesi ve rehabilitasyonunda ve kas ve tendon yaralanmaları sonrası komplikasyonların önlenmesinde kullanılır. Antrenman ve yarış öncesi ve soğuk havada yapılan ısınma egzersizleri, eklem hareketliliğini ve yukarıda bahsedilen etkileri artırdığı için önemlidir.

Sonuç olarak sıcak uygulama ağrının azaltılmasında, kolajen liflerin esnekliğinde ve hem yaralanmaların önlenmesinde hem de rehabilitasyon sürecinde büyük önem taşımaktadır.

Sıcak uygulamalarda sıcak lambalar, sauna, kısa dalga diatermi, ultrason, sıcak paketler ve ısı koruyucular kullanılır.