• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Steroidlerle İlgili Sık Sorulan Sorular

Steroidlerle İlgili Sık Sorulan Sorular

İLK STEROİD KÜRÜNDE NE KADAR KİLO ALMAYI BEKLEMELİYİM?

Kullanılan doza bağlı olsa da ilk kürde steroid kullanıcısı kişi gözle görülür bir ilerleme kaydedecektir. Ancak bu ilerleme kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Genellikle 10-12 haftalık steroid kürü sonucunda 8-9 kg belki daha fazla bir artış gözlenecektir. Bunun bir kısmı su tutumu olacaktır, bu yüzden net kas kütlesi kazanımı 5-7 kg arasında olabilir.

STEROİD KULLANIMINDA ELDE EDİLEN KÜTLE GEÇİCİ MİDİR?

Hem evet hem hayır. Steroidler kas gelişimi esnasında size iki basit şeyde yardımcı olur. İlki, sahip olduğunuz genetik limitinize sizi daha hızlı ulaştırır. Antrenmanlarınıza aktif olarak devam etmek, düzenli beslenmek ve etkili bir PCT (Post Cycle Therapy-Kür Sonu Tedavisi) programı uygulamak sizi genetik limitinizde korumak için önemlidir. Böylece önceki kazanımlarınız geçici olmayacaktır.

İkinci olarak, steroidler sizi genetik limitlerinizin çok ötesine taşıyabilir. Ancak limitlerin ötesinde bir fiziksel gelişim, anabolik ürünler olmadan uzun süreli muhafaza edilemez. Anabolik/Androjenik Steroidler (AAS) olmadığı zaman vücut her zaman normal metabolik limitlerine dönecektir. Bu kapsamda kazanımların bir kısmı kalıcı olmayacaktır.

Steroidler, daha fazla kas hücrelerini oluşturan meteryal olan nüklei sayısını arttırır ve kalıcı olarak kas fizyolojinizi etkiler. Yüksek nüklei miktarı ile, her kas hücresi ideal hacmine daha çabuk ulaşır. Bu da daha hızlı bir hacimlenme sağlar. Uzun süreli antrenman ve AAS eksikliğinden sonra bile nüklei sabit kalır. Bu da “kas hafızası” denen etkiyi oluşturur. Bu sayedegenetik limitinize (hatta daha fazlasına) hiç AAS kullanmamış halinize kıyasla daha çabuk ulaşmanızı sağlar. Yani geçici kas hacmindeki artışın yanı sıra bunun gibi genetik olumlu etkileri de mevcuttur.

STEROİDLER BENİ PROFESYONEL VÜCuT GELİŞTİRMECİ GİBİ GÖSTERİR Mİ?

Eğer eksterm kas gelişimine olanak sağlayan genetik altyapınız mevcutsa, çok çalışma ve kararlılık ile bu tabi ki mümkündür. Ancak genetik yapınız insanların büyük çoğunluğu gibi ise steroidler sizi profesyonel bir vücut geliştirmeci gibi göstermeye yetmeyecektir. Ürün kullanılsa bile genetik, fiziksel görüntünüzü belirlemede büyük bir faktördür. Birçok insan büyük ve gözalıcı gözükmek için steroid kullanmaktadır ancak çok azı sahnede profesyonel vücut geliştirmeci olarak yer alabilmektedir.


UZUN SÜRELİ STEROİD KULLANIMLARI NE KADAR ZARARLIDIR?

Medikal sebepler ile olmayan uzun süreli kullanımlar vücutta sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. En önemli etkisi kalp rahatsızlıkları on yıllar boyunca fark edilmeden ilerleyebilmektedir. Bu yüzden uzun süreli kullanımlarda kalp rahatsızlığı olanlar mutlaka doktor kontrolünde bu ilaçları tüketmelidir. Ancak bu uzun süreli kullanımlar ve dozlar profesyonel sporcular için geçerli olacaktır.

ERKEKLER İÇİN KULLANILABİLECEK EN GÜVENLİ STEROİDLER NELERDİR?

Hangi formda olursa olsun; testesteron. Dozları enjeksiyon olarak haftalık 300-500 mg olarak kullanılırsa hafif de olsa dolaşım sisteminde pozitif/negatif etkiler gözlenecektir. Ancak beslenme düzenine dikkat edilirse negatif etkiler minimum düzeyde olur. Testosteron yanına enjesksiyon olarak boldenon, nandrolone ve methenolone düşünülebilir.

HANGİ STEROİDLER SAÇ DÖKÜLMESİNE SEBEP OLMAZ?

Saç dökülmesi büyük oranda genetik sebeplerle meydana gelmektedir. Kullanılan tüm steroidler sadece bu dökülme sürecini hızlandırmaktadırlar. Kafa derisindeki androjenik hareketi azaltmak bu süreci yavaşlatacaktır. Nandrolone, oxandrolone veya methenolone kullanmak bu işte yardımcı olacaktır. Orta dozlarda alınacak testosteron da bu etkiyi azaltacaktır. Saç dökülmesini yavaşlatmak için ketokonazol ve minoxil kullanılabilir.

RESEPTÖRLERİ AÇIK TUTMAK İÇİN HER BİRKAÇ HAFTADA BİR STEROİDLERİ DEĞİŞTİRMELİ MİYİM?

Bu gerekli değildir. Tüm Anabolik/Androjenik steroidler aynı reseptöre eklenirler. Çoğu kürde 10-12 haftalarda reseptörler plato etkisi altına girerler. Ancak bu süre zarfında vücütta artan kas hücreleri daha çok reseptör üreterek metabolik etki limitlerini arttırırlar. Bu yüzden steroidleri değiştirmek etkili olmayacaktır.

KAS GELİŞİMİNİN İŞLEYİŞİ HAKKINDA

Anabolikleri anlayabilmek için öncelikle kasın hücresel gelişimi hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Çoğu zaman kas gelişimi “protein sentezi” olarak basite indirgenir ancak aslında vücutta meydana gelen bir çok kompleks değişim mevcuttur. Vücut amino asitlerden protein sentezlenmesinden daha fazlasını gerçekleştirir. Kasların gelişimi için “uydu hücreler” çok büyük rol oynar. Bu hücreler normalde kaslarda yaralanma veya travmatik bir etki olduğunda kasları iyileştirmekte görevlidir. Hasar gören kas hücresinin yanındaki lifte bulunan bu hücreler, bölünerek ve çoğalarak kas dokusu oluştururlar. Bu hızlı oluşan doku hasarlı bölge ile hücre çekirdeğini paylaşır ve bu bölgenin daha sağlam ve güçlü bir yapı oluşturmasına olanak sağlar. Spor yapan kişilerde antrenman sırasında her tekrarlanan harekette kaslarda meydana gelen yanma hissi aslında kasların hasar görmesinden kaynaklı olan bir etkidir. Anabolik zincir adı verilen aşamada birçok hormonun ve büyüme faktörünün etkisi vardır. Kullanılan ajanlar bu aşamalarda sırası ile kas dokusuna tutunur veya gerekli maddelerin salgılanmasına olanak sağlar.