• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Yağ Oranını Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

Yağ Oranını Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

Düzenli egzersiz yapıyorsanız ancak yağ seviyenizi azaltamıyorsanız, yanlış bir şey yapıyorsunuz demektir. İpuçlarımızı inceleyin ve yağ yakmanızı hızlandırın! Aylardır spor salonuna gidiyorsun, grup egzersizleri yapıyorsun, dönüyorsun, hatta haftada iki gün koşuyorsun. Terliyorsunuz, durumunuz iyi ama kaslarınızdaki inatçı yağ tabakasından kurtulamıyorsunuz! Özellikle düşük yağlı göbek bölgesinde az yağlı bir vücuda sahip olmak çok önemlidir. Peki bu yağ tabakasından kurtulmak için ne yapabilirsiniz?


Yağ azaltma hakkında bildiğiniz hatalar

Öncelikle egzersiz yaparken nasıl kilo verdiğimize bir göz atalım. Kilo verdiğinizde bunun% 84'ü karbondioksit olarak havaya, geri kalanı ise su olarak atılır. Başka bir deyişle, kaybettiğiniz kilonun büyük çoğunluğu vücudunuzun nefesi ile alınır. Bir anlamda, birim zamanda ne kadar çok nefes alıp verirseniz, o kadar fazla kilo kaybedersiniz. Kardiyonun kalp atış hızınızı ve nefesinizi de artırdığını biliyorsunuz. O zaman kalorilerinizi düşürürseniz ve kardiyo seviyenizi yükseltirseniz daha hızlı yağ yakabileceğinizi düşünebilirsiniz, değil mi?


Pek sayılmaz! Vücut yağını azaltmak ve berraklığı artırmak için kardiyonun gerekli ve faydalı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ancak aşırı kardiyo, ters etki yapabilir ve vücut üzerinde katabolik (yıkıcı) bir etkiye sahip olabilir. Başka bir deyişle, kasların bozulmasına neden olabilir. Kas kütlesi kaybı, istediğimiz son şeydir! Çünkü vücudumuz kaslar sayesinde hareket eder ve çalışır.


Kas kütlesi kaybı yaşadığınızda, uzun eforla kazandığınız kaslar buharlaşır ve gücünüz azalır, kemik yoğunluğunuz azalır ve kırılgan hale geldikçe kırılma riskiniz artar, metabolizmanız yavaşlar ve zorlaşır. kilo vermek.


Çok fazla kardiyo, özellikle egzersiz bozuksa kas ve eklem ağrılarına ve yaralanmaya neden olabilir. Aşırı antrenman (aşırı antrenman) nedeniyle bile enerji eksikliği, halsizlik ve olumsuz ruh hali değişiklikleri gözlemlenebilir.



 

Özellikle sıklıkla, çok uzun koşular kortizol (stres hormonu) seviyelerinde bir artışa neden olabilir ve sonuç olarak bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Bu nedenle, maraton koşucuları genellikle koştuktan sonra soğuk algınlığı veya solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanır. Benzer problemleriniz varsa, gerekirse kardiyo egzersizlerinizi azaltmanız iyi bir fikir olabilir.



Kardiyo

 


Ne kadar kardiyo yapmalısınız?

Ne kadar kardiyo yapılması gerektiği sorusuna kesin bir cevap yok. Ancak genel olarak şunu söyleyebiliriz ki uzun mesafe koşucusu veya benzer bir dayanıklılık sporu yapan bir atlet olmadıkça, kardiyo günde 60 dakikayı ve haftada 2-3 kez geçmemelidir. Üstelik hedeflerinizden sapmanıza da yol açabilir.



 


Sonuçta, amacınız dayanıklılık yarışmalarında rekabet etmek değil vücut kompozisyonunu iyileştirmektir. Bu nedenle iki günde bir, haftada 2 veya 3 kez kardiyo, metabolizmanızı yüksek tutacak ve yağ yakmaya devam edecektir. Evet kardiyo çok önemli ve gerekli ama vücut kompozisyonunuzu farklı bir şekilde değiştirmeniz gerektiğini söylemek istiyoruz.